Utolsó kommentek

2010.11.21. 23:00 Kétkedő

Tabáni kitekintő

Pár sor erejéig ismét elhagyjuk az egyPárból a Pár-t és az Egybe, azaz az I. kerületbe nézünk át. Rövid képes beszámolónk a Tabán megújuló zöld csíkjáról szól, mely régóta kiáltott már  a megszépülésért. A bokrok, töredezett piros padok (játszótéri elemek maradványai ?) igen lehangolóak voltak az utóbi években. Az átlagember csak átutazóként tekint ide, ezért ha fel is tűnt a terület rondasága, nem igazán törődtünk vele.

A terület most "funkciót" is kapott az alábbi emlékművel, mely az 56-ban kitelepítetteknek állít emléket. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az emlékezés  friss jelei a Szarvas tér felöli oldalon.

A túloldalról megvilágításban is van része.

 

A parkolás jelenleg még fegyelmezett, ( a kép jobboldalán álló autó esetében talán már nem) - de élünk a gyanuval, hogy a Fővárosi Csatornázási Műveknek újonnan kialakított felvonulási területre hamarosan hivatlan vendégek érkeznek.

A sinek mellé még most is van lehetőség leparkolni, de a füvesített területet sziklák vigyázzák. Ez egyébként, -például a második kerületben - szabálytalan  tettnek és eszköznek minősül.

Örömteli, hogy egy ivókút is kihelyezésre került. Elhelyezése viszont parádés. Ezt a járdát emberemlékezet óta autók használják parkolásra - az ezt megengedő táblák mellett. Vajon mi lehetett az elképzelés itt? Autómosó kialakítása?!

Kérjük tegyék meg tétjeiket; Vajon mennyi idő kell, hogy a jelenleg üzemen kívüli kutat egy ide parkoló autó megkóstolja?

1 komment

Címkék: i ker


A bejegyzés trackback címe:

https://egypar.blog.hu/api/trackback/id/tr572424837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2010.11.22. 16:28:37

Az emlékmű Litracon®-ból készült, nézd meg este is.
süti beállítások módosítása