Utolsó kommentek

2010.06.22. 20:00 Kétkedő

Kerületi VB - Kuruclesi grund

A Kuruclesi és Budenz út kereszteződésénél található második stadionunk, a Kuruclesi grund. A nagy autós átmenő fogalom ellenére csöndes kis pálya ez, melynek létezéséről inkább csak a környékbeliek tudnak. A pálya eleve egy körbekerített terület része ahol egy kis játszótér is van.

Az alábbi kedves rugódzó figurák mellett még hinta is található.  Az új térkővel rakott járdán innen, az északi bejáraton akadálymentesen is begurulhatunk, ellentétben a délivel, ahol a lépcső melletti autóbeálló-felállót (minek ide?) csak pár méterrel kellett volna hosszabra szabni és szintén gurulásképes lehetne.  A lakatra zárt sufni, mit rejthet?

Egy önkormányzati bizottsági ülés jegyzőkönyve szerint 2007-ben történt a játszótér felújítása 12 millió forintos összegben. (A jegyzőkönyv a kuruclesi út 15. elé teszi a játszóteret, miközben a 11/a,b,c...nél található.)

 

Ez a tábla sejteti, hogy kerületünk a fenntartó. Továbbá azt is, hogy mivel csak a pálya kerítésén látható a felhívás, vannak akik kutyafuttatónak képzelik a focipályát? A focipályát, ami eredetileg lehet teniszpálya volt. A kis dombon jelenleg is áll egy teniszpálya, hogy kié, és milyen feltételek mellett lehet rajta játszani, nem tudjuk. Teniszezésnél kevésbé, de focinál előfordul az esés, és sebek szerzése. Salakon ez nem egy kellemes élmény. A salak azon felül hogy nagyon jól hasítja a bőrt, könnyen bele is tud ágyazódni a sebbe. Nem túl szerencsés borítás így focipályán. A kerítés sem merev rács, hanem klasszikus fémháló, amiről a labda nem pattan vissza, és a salak mellett szintén a teniszes múltra utal. A vaskapufák téglatestűek, szintén 2007-ben lettek telepítve. Ez a forma kevésbé izgalmas irányváltoztatási lehetőséget ad a nekivágódó labdának. Ami ennél nagyobb gond, hogy a kapu hálóval is rendelkezik, melynek heggesztései nem sokáig bírják az erős löketeket.  És legyen bármilyen labdánk is, vöröses elszineződése garantált. A keresztbe kosarazást jelenleg az egyik gyűrű hiánya akadályozza, így csak 3 streetball pályát jegyezhetünk. És hát salakon kosarazni...az is egy mocskos műfaj. Mielőtt kedvet kapnánk a napokban egy kis mozgáshoz, tegyünk le róla. A nagy esőzések miatt keletkezett tócsák pár napig minden labdás sportot ellehetetlenítenek.

A pálya végülis megfelel a sportoláshoz, 5 az 5-ben  ajánljuk rajta a kétcsapatos játékot. Becsült méret 13 x 26 méter.

1 komment

Címkék: grund


A bejegyzés trackback címe:

https://egypar.blog.hu/api/trackback/id/tr562082458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orsisii 2012.05.06. 21:22:22

Sziasztok,
Esetleg valaki tudja a teniszpálya elérhetőségét.
köszi
süti beállítások módosítása