Utolsó kommentek

2010.02.17. 05:28 Kétkedő

Kampány; piszkos, örök, emelt díjas és kerékpárbarát

Piszkos lesz a kampány? (Piszkos, mármint a szó legszorosabb értelmében.)Reméljük nem lesz az, bár az egyik legolcsóbb megoldás ez a kampányra: Vadplakátozás, matricázás. Kukák, korlátok, táblák, lámpák oszlopai a reklámfelületek ez esetben. Bosszantó, mert a felragasztott lapok tovább díszitik a sokszor így is már mindenféle fecnikkell minden színben és formával tapétázott felületeket. Továbbá a matricák le sem szedhetők, csak idővel indulnak kopásnak. Ekkor látszik az, hogy mennyire szennyezi vizuálisan a környezetet, hiszen a ragasztóanyag mindenféle koszt, port is magához vonz, tovább rondítva az adott felületet. Kisebb mennyiségben talán még bocsánatos bűn, de amikor a plakátok centi vastagon vannak egymást takarva, az már botrányos, ahogy az is, ha egy oszlopot csak ugyanazon plakát vagy matrica takarja be teljesen. Mi értelme van egy kis felületet telenyomni ugyanazzal az egy matricával? Legyen bármelyik jelölt, akár a nekünk szimpatikus hirdetése is, ez csak negatív érzéseket válthat ki belőlünk. Ha túl jól tapadna a ragasztó, akkor megeshet hogy évekig ott marad. Méltó példa erre egy kerületünk határához közeli I. kerületi utcából. Ismerős?

Új párt is indul  az I. számú választókerületben.

Az ablak-ajtó-hevederzárakat javítók pártja, akik ezen hirdetésükkel  az emelt díjjas SMS-ben szavazásra próbálnak buzdítani. Úgy látszik nekik ez a tuti  módszerük a Parlamentbe jutáshoz, nyomban lecsaptak erre a felületre.

De haszna is lehet a  kampánynak. Az oszlopba történő esetleges kerékpárral becsapódást nagyban tompíthatja ez a kerékpárosbarátra sikeredett megoldás. Szükség is van rá egy ilyen helyen. A képet, a Civil Kontroll - kerületi indexes fórumról szedtük, évekkel ezelőttről. A Margit híd északi járdájáról legurulva át kell jönni a túloldalra 10 méter erejéig, majd a következő lámpás kereszteződésnél (ahonnan a kép készüt) egyenesen át, majd átérve jobbra fordulva  vissza az eredeti oldalra. Persze hacsak közben nem kaptunk defektet a tőből leflexelt cső ottmaradt csonkjának élein, mely veszélyre maga a kerékpáros ábra hátsó kereke is felhívja a figyelmet, nagyon helyesen.

2 komment

Címkék: kampány kerékpárút i ker


A bejegyzés trackback címe:

https://egypar.blog.hu/api/trackback/id/tr821745466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

abhandzarai_otto 2010.02.19. 11:17:14

az I. kerületi plakát a Logodi utcában van, ugye? amikor arra jártam néhány éve percekig nem tudtam mozdulni, annyira mellbevágott.
süti beállítások módosítása