Utolsó kommentek

2010.01.08. 22:27 Kétkedő

Utcanévtáblák

 "Az önkormányzat kéri a kerület lakóit, hogy aki hiányzó vagy megrongált utcanévtábláról tud, jelezze a Polgármesteri Hivatalnak. Az észrevételeket szeptember 15-ig tehetik meg telefonon, vagy levélben...Az önkormányzat a városrész hangulatához jobban igazodó, hagyományos tűzzománc táblákat szereltet fel.

-Olvasható 2009. június 17-i dátumozással a masodikkerulet.hu-n

És ugyaninnen egy október 26-i cikk:

Tavaly kezdődött el a megrongált és hiányzó utcanévtáblák cseréje és pótlása. Folytatódik a program, amely jövő év végén teljes egységesítéssel zárul.Az elmúlt két évben lakossági bejelentések és a Polgármesteri Hivatal szakembereinek állandó ellenőrzése nyomán több száz helyre került új, a kerületi címerrel díszített tábla.Az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy jövő év végéig (2010 végéig) egységesíti az eligazodást segítő utcanévtáblákat, amelyek mindegyikén rajta lesz már a kerületi címer.

"...az utcanévtáblák cseréjére az önkormányzatnak idén négymillió forintos kerete van. Egy tábla cseréje nagyjából tízezer forintba kerül..." Helyi téma 2009. június 26.

Utcasarkok utcanévtáblás ellátottságát illetően talán nem állunk túl rosszul. Az eldugodtabb földutas helyeken "természetesen" hiányos az állomány. Egyértelműen negatív példa viszont a forgalmas Eszter utca, amin végighaladva sehol nem láttunk táblát. Csak egy házfalon a házszámtáblán volt olvasható az utca neve.
Az új táblák tehát csak annyiban különböznek a standardnak mondható tábláktól, hogy rajta van kerületünk címere. Természetesen ez nem a pontosabb eligazodást segíti, hanem inkább a második kerületi lakosok öntudatát próbálja erősíteni. Hasonló az üzenete például a szomszédos I. kerületi tábláknak is, ahol a szín is egyedi.
 

Egy új tábla címerrel, alatta egy baromira alter sztrítárt? Gratulálunk.

Két Filléres tábla. Ha valóban megtörténik a csere, akkor ez nem két fillérbe fog kerülni, rögtön 20.000-be, forintban! Előbbi az egységesítés miatt kerülne le, másik a vandalizmus okán is. A kezdeményezés jó, csak kicsit sokalljuk a 10.000 HUF-t egy tábláért, hiszen ha ez évben  valóban az összes tábla egységesítve lesz, akkor sok "régi" tábla, ami még jó, kiváló állapotban van, szintén áldozatul esik, teljesen feleslegesen. Erre a következő megoldást találtuk ki, lásd képünkön.

Két kis címer, egy kis cellux.

Saját számaink és számolásunk szerint kerületünk 628 utcájában, ha átlagosan egy utcában a szükséges táblák száma 10 (ez talán még igen alacsony becslés is) akkor a végösszeg 62.800.000 Ft lesz. Tehát ha hihetünk a 10.000 ft / tábla költségnek akkor igencsak sokat kell még szánni erre ezévben, ha 2009-ben csak 4 milliót áldoztunk e célra.

Karón-kábel-doboz-tábla. Egy nem szokványos, és valószínű nem "hivatalosan" kirakott tábla, házszám és városrész feltüntetése  nélkül. Nem értjük miért is kell ide tábla, talán az autóval közlekedőknek adhat némi segítséget.
Egyik sem mai darab, jár a cellux.

Meg kell említeni még a kerítésre való rögzítést is az új táblák esetében. A gyorskötözős megoldás lehet egy garast sem ér. Nem vagyunk benne biztosak , hogy ez megfelelő és időtálló megoldás. Az éktelenkedő kötöző végein  lehetett volna rövidíteni.

 


1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://egypar.blog.hu/api/trackback/id/tr931566602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2010.01.11. 09:18:34

A táblapótás jó törekvés. A címeresítés fölösleges pénzpocsékolás.

_szerintem_
süti beállítások módosítása