Utolsó kommentek

2009.12.27. 01:07 Kétkedő

Kis Rókus kész, Bel-Buda fejlesztése

Hűvösvölgyi úttal ellentétben határidőre elkészült a Kis Rókus utca, melynél kerületünk volt a beruházó és nem a főváros. Igaz, ez jóval kisebb munka volt, de örömteli, hogy valami idejében elkészül. Íme egy kép, amin azért sajnos látható egy nem éppen pozitív sajátosság. Hazánkban túlnyomórészt ez a szokás. Ha valahol útfelújítás kezdődik, szinte mindig a javítandó burkolat teljes felmarásával kezdünk, legyen bármilyen hosszú is az adott szakasz. Ez jelentősen lassítja a forgalmat, hiszen ezen akadályokat nem lehet 50-es sem az esetleges korlátozó táblák (ha egyáltalán vannak) 30-as vagy 20-as tempójával abszolválni, mert azon felül hogy kellemetlen kis ugratók ezek, károk is keletkezhetnek a járművekben. Ez a kis várárok leginkább a kétkerekűekre nézve volt veszélyes. Lehet, hogy így olcsóbb a beruházás, ha csak egy napot kell dolgozni a betonmaró gépnek, és lehet, hogy van ész érv is mellette, de akkor sem értjük ,miért nem lehet az efféle kellemetlenségeket mellőzni, legalább akkor annyival, hogy a felmart szakasz végein körültekintő módon  járnak el, és nem éles szegéllyel, "mesterséges"   kátyúkkal kínálják a járműveink kerekeit. Képünk a munkálatok időtartamának közepén  készült.

A beruházás, egyébként már a nagyobb ívű, "Bel-Buda kerületrészének funkcióbővítő rehabilitációja" nevű átfogó fejlesztés, városrész átalakítás része. Ezzel kapcsolatban már több hírt is hallhattunk, mind a helyi és országos médiákban. Lakossági fórum is volt már:www.masodikkerulet.hu/hirek/lakforum_belbuda_2009_08_28.html -melyen sajnos mi nem voltunk jelen. Mi is próbáljuk követni a fejleményeket, és a következő ütem munkálatait. Addig is itt egy látványterv, amit már sok helyen láthattunk, és egy civil kezdeményezés, szerveződés honlapja:lovohaz.szubkultura.hu Érdekes, és érdemes hosszabban is olvasgatni. Bővebb információkról és a helyiek elképzekéseiről, gondjairól is tájékozódhatunk.

-és a honlapon belül, ahol a Kis  Rókusról esik szó:            lovohaz.szubkultura.hu/20091104/kisrokus-feujitas-kezdodik

Sétálóutca lesz a Lövőház utcából a Fény utca és a Káplár utca közti szakaszon. A kép a Fény utca felől ábrázolja e szakaszt.

Szólj hozzá!

Címkék: útfelújítás lövőház utca kis rókus


A bejegyzés trackback címe:

https://egypar.blog.hu/api/trackback/id/tr21608703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása