Utolsó kommentek

2009.10.20. 13:12 Kétkedő

Kerületi sztráda épült; az új Hűvösvölgyi út

Nem kevés idő és bosszúság után kész kerületünk tán legfontosabb közútja a Hűvösvölgyi út. Ideje volt már a munkálatok befejeztének, és a felújításnak is. Örvendetes a kész tény, de azért mégis felmerül a kérdés, miért tart ez ennyi ideig, és miért úgy történtek a munkálatok, ahogy. Miért van az, hogy egész hosszában feltúrva e szakaszon volt olyan eset, amikor sehol, vagy csak egy helyszínen 4 x 5 méteres területen dolgoztak, és azt is a munkagépekkel keresztbe állva?! Utóbbi főleg az augusztusi hétvégék mókája volt, amikor őszi hétköznapokat megszégyenítő dugók alakultak ki, mintha baleset miatt teljes útzár lenne, álló autókkal. Mivel az iskolakezdésre nem fejeződtek be a munkálatok a kerület megnyitotta a forgalmat a Völgy utcában, reggel a befelé, délután pedig a kifelé haladók számára.

A munkálatokat a főváros végezte, melyet tüntetőleg a második kerület honlapján a kezdőlapon is jeleztek, lehet sokan kifejezték nemtetszésüket a kerület felé. A végeredmény most persze nagyon szépnek, és jónak tűnik, és az is, de illethető azért némi kritikával.
Itt talán a lakók és a bolt tulajdonosa próbálnak a szabályatalan parkolás ellen tenni.
Autóval:
Jobb. Több helyen két sáv befelé, kanyarodó sávok, és helyenként parkolóhelyek lettek kialakítva a külső sávban, és az út mentén is több helyen, immáron rendezett keretek között.
 
Gyalogosként:
Biztonságosabb az átkelés több helyen is, ahol megfelelő járdaszigetek lettek kialakítva az úttest közepén. Ha foghíjasan is de kikerültek fakorlátok az Akadémia környékén, hogy autóval egyáltalán ne lehessen rátehénkedni a gyalogosok és kerékpárosok forgalmának helyet adó járdára, bár képeink jól mutatják, sok a próbálkozó így is, ahol a korlátok hiányoznak.
Íme egy kép ahol viszont nem egyszerű gyalogosnak lenni, csak kerékpárút. A benzinkút legalább tesz azért hogy ne parkoljanak a járdára a kedves vevői, bár persze gyanítható, a bolyák inkább csak annak szólnak hogy az üzemanyagért parkoló autók mellé más már ne álljon meg, akadályozva az átmenő forgalmat
Kerékpárosként:
Hurrá?! Hatalmas előrelépésnek tekinthető (persze csak hazai viszonylatban) az úttal párhuzamosan haladó gyalog-kerékpárút újrabetonozása. Ha szélesebb nem is lett, de legalább sima. Ha elhagyjuk a János kórház és Budagyöngye közti horrorisztikus kerékpárút-főút bokortakarásos kereszteződéseket ez szinte álom. Persze továbbra is megmaradt egy nagy kedvenc. A Kelemen László utcai telefonfülke, amelynek járdára nyíló bejárata reklémtáblákkal burkolt oldala nem egy jól belátható szituációt eredményez. Mindez idáig egy beazonosíthatatlan, tán régi virágláda segítségével együtt szűkítette le a járdaszélességet 1 méterre – lehet ez volt a megoldás, hogy ettől kifelé véletlenül se tudjanak parkolni a járdára az autók, de nem egy dicséretes megoldás volt. Pesszimizmusunk arra a gondolatra sarkal, tán csak azért nem került vissza mert megfeledkeztek róla.A telefonfülke nem is működik talán, de reklámfelületnek még jó - gratulálunk. Innen kifelé haladva azonban marad az egyirányú Versec sor és az ő foltozott flaszterja. Kifelé haladva most talán megfelelő feltételeket nyújthat akár a Hűvösvölgyi út is, hiszen a kifelé vezető sáv elég széles ahhoz, hogy biztonságosabban lehessen sávon belül kerékpárost előzni.      

 

A Főkert Rt. maroknyi csapata épp indulóban, reméljük ezt a nyomot nem ők alkották a fűben.

Több fakorlátra van szükség!

Reméljük sikerül sokáig, és eredményesen megtartani a rendet, és vigyázni a kihelyezett elemekre. Vannak előnyök és hátrányok is, ki mit gondol?

3 komment

Címkék: útfelújítás hűvösvölgyi út


A bejegyzés trackback címe:

https://egypar.blog.hu/api/trackback/id/tr421412655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szobabiciklis 2009.11.01. 16:23:52

Biztos vagyok benne, hogy a kertészek voltak! A Városmajorban is állandóan farolgatnak a zetorjukkal! Ha rajtuk múlna, az új aszfaltot is feltörnék!
Biztos forrásból tudom, hogy mióta elkészült a "sztráda", azóta a reggeli csúcs előtt, bő tíz perc alatt be lehet érni Adyligetről a Horváth-kerthez, mert lehet neki csapatni, nem kell a kocsit félteni, hogy odalesz valamelyik kráterben.

Kétkedő · http://egypar.blog.hu/ 2009.11.01. 17:18:04

Felvetésed első részére tudom ajánlani ezt a rövid írást és annak kommentjeit, amiben szerepel a probléma.

www.tucat.blog.hu/api/trackback/id/1221050

Ha nincs dugó valóban nincs is nagy baj az egyéni közlekedéssel, a gond a csomópontok lassú áteresztőképessége és elavultsága; Budagyöngye, Hűvösvölgyi út Nagykovácsi út kereszteződése és a Moszkva tér előtti szakasz.
süti beállítások módosítása