Utolsó kommentek

2010.11.16. 16:00 Kétkedő

Átadtuk a Margit hidat

Kicsit késésben, és hogy a helyszínen is könyebben mozoghassunk, úgy döntöttünk autó  helyett kerékpárral hajtunk át hétfőn este 10-kor a forgalomnak átadott Margit hídon, Budáról Pestre. Voltak akik nagyon komolyan gondolták a dolgot, és már fél 10 kor felsorakoztak autójukkal a Lipthay utcában. A körútra a Tölgyfa felől csak pontban 10-kor érkezhettek meg az első autók. A Bem mozi magasságában most is parkoltak autók és az ideiglenes buszmegálló is még regnálni látszik.

Leginkább az autósok eseménye, örömünnepe volt ez, így az érdeklődők nagy részét is az autósok tették ki, itt a budai hídfőnél. A felvezető kört levezénylő safety  car mögött kellett felsorakozni Rajtunk kívül még két kerékpárossal, a rendőri felvezetés mögött tekertünk, ügyelve, hogy minden KRESZ szabályt betartsunk. Pontban 10-kor el is indultunk.

Végül a rajtrács 7. pozícióját igazoló lapot kaptuk meg. "Átautózott"...ez talán mutat is egy szemléletet.

Az előttünk-mellettünk haladó két autóban is sisakos emberek voltak, vélhetően a projekt munkatársai. Hangos dudaszó mellett haladtunk, kényelmes tempóban, és a szigeti lejárónál szembe is találkoztunk a Pestről indulókkal. Ekkor volt a legnagyobb az ováció. Itt már nem tudtuk visszafogni versenyszellemünket és beelőztük a két VIP autót, így egy robogós pizzafutár, valamint két, első -és hátsó lámpát nélkülöző kerékpárossal együtt vittük véghez e történelmi tettet; megérkeztünk Budáról Pestre a Margit hídon.

A Pestről Budára indulókat fél sávnyi masszív komposzt fogadta.

A budai kerékpáros lehajtó és a forgalmi sávok így érnek egymás mellé. A felfestés hasonlóan szellemképesre sikerült, mint a budai felső rakparton a kerékpárút. A járdáról az úttestre érkező kerékpárút rámpája kicsit rövidre, illetve lejtősre sikerült. Ha ezt leküzdjük és a körúton akarunk tovább haladni, be kell sorolnunk a külső sávba, melynek itt épp van egy kis kanyarja. Mindezt még most nem tudjuk élesben tesztelni, mert a járda még nincs kész.

Keresd a hibát a képen!; Néhány értelmét vesztett tábla még kinn van. Az alábbiakan felül még a villamosmegálló magasságában is táblák tiltják a hídra hajtást.

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://egypar.blog.hu/api/trackback/id/tr502451500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kétkedő · http://egypar.blog.hu/ 2010.11.16. 23:43:54

@városjáró: Ez csúsztatás! a '7.' - a rajtpozíciónk volt. A helyezés legalább 2-3. lett.
süti beállítások módosítása