Utolsó kommentek

2011.03.13. 01:07 Kétkedő

Kitavaszodásos élmények; Egyből, és egyPárból

Szerettünk volna részt venni a Vérmezőn, a Főkert által szervezett önkéntes parktisztításon, melyre Ágnes hívta fel a figyelmünket itt a facebook (http://www.facebook.com/XII.ker)-oldalon. A találkozó mint utóbb kiderült a Mikó és Krisztina sarkon volt 2 órakor. Mi kicsivel 3 óra után érkeztünk a Vérmezőre és nem találtunk olyan csoportosulást akik munkálkodtak volna. Illetve egy IX. kerületből érkező kerékpáros fiatalemberrel sikerült beszélnünk, aki szintén akkor érkezett, és szeretett volna csatlakozni. Ti láttatok esetleg pénteken valamit, ami ehhez köthető? De ha már arra jártunk, megörökítettük az első igazi tavaszi napot a Vérmezőn. Kisbabások, kutyások, párok - fiatalok és idősebbek. A legnagyobb élet, természetesen a grundon volt. Látható, hogy a Főkert már végzett kisebb metszési munkákat, de sajnos tudtunk pár elszomorító képet is készíteni.

 

 

  És menthetetlenül kitavaszodott a Csalogány utca, Fő utca sarkán. Újra fellélegezhet a kompakt gyep, mely már jégpáncélja nélkül - a télen csak a betonláda mellé dobott csikkeket is képes újra befogadni, igaz már csak fele akkora kapacitással. A másik eltűnt. Egyáltalán mikor és ki által kerültek ide, és miért?

 

 

http://www.facebook.com/II.kerulet

 

http://www.facebook.com/I.kerulet

 

1 komment


2011.03.10. 17:05 Kétkedő

Elvis tér; 1-es gomb..bármi más; 2-es

 

Kedves Olvasóink!

Az Indexen hibásan szerepel a hír. Láng Zsolt sem az igenlő, sem a nemleges válaszok mellett nem foglal állást. Csak a kerületi lakók véleményére kíváncsi.

egypar.blog.hu

 

Telefonon folytatódik a szavazás az Elvis térről. Ahogy azt már pár napja tudhatjuk, Tarlós István főpolgármester teret kíván elnevezni a 'királyról'. Több helyszínre adhatjuk le a szavazatunkat, közte szerepel a Margit híd budai hídfője is. Elvileg olyan közterületek kaphatják meg az elnevezést, melyek eddig nem rendelkeztek önálló megnevezéssel. Nos a Margit híd budai hídfője (MHB) talán nem is nevezhető igazán térnek, illetve van már neve az itt terpeszkedő, szebb napokat ( kevesebb konténert és szemetet) látott zöldterületnek, a Germanus parknak.  A szavazásban már 15 ezernél is több voks érkezett, melyből 3564 voks áll az MHB-mellett, mely a legtöbb szavazatot jelenti a helyszínek közül.

No de...- ma telefonon (mobil) bejelentkezett kerületünk polgármestere, Dr Láng Zsolt, aki szintén szavazásra buzdított. Két nyomógomb közül választhattunk. 1-es - legyen Elvis tér,  2-es ha bármi más ami jobban illik a tér szelleméhez (vagy nem). Nos ki hogy szavazott, vagy szavazna, ha kerületünk lakója lenne?

Blogunk is szeretne szavaztatni; kérünk hát mindenkit, aki a napokban áthalad villamossal a téren (PARKON) tegye le voksát úgy, hogy ha az Elvis elnevezés mellett van akkor csak 4-es villamossal tegye meg mindezt, ha pedig nem, akkor 6-sal. Mivel még nincs budai fonódó, ezért a tartózkodó szavazatoknak nem tudunk opciót biztosítani.

Persze nem akarjuk elviccelni a dolgot. A facebookos kerületi oldalakon (III. kerületin) nagy az elutasítottsága a Elvis-esítésnek, így érthető, hogy a toplistát vezető MHB okán érintett II kerületi polgármester ilyen 'akcióba' kezd.


17 komment


2011.01.18. 00:47 Kétkedő

A tragédia jogi hátteréről

Tegnap az M1 Este című műsora is a szombati tragédiával foglalkozott. Többek között szociálpszichológus, újságíró, és a II. kerület polgármestere is nyilatkozott az ügy hátteréről. 

 „…Elrendelhetek ellenőrzést, csak addig, amíg mondjuk ma egy ilyen szórakozóhelyhez a jogszabály nem írja elő a tűzoltósági engedélyt, addig az én önkormányzati ellenőreim nem kérhetik ezt az engedélyt, mert nem kell…ma egy szórakozóhelyet úgy lehet megnyitni, hogy nem kell hozzá a tűzoltóság engedélye. Szerintem ez nonszensz…”

 - mondta Láng Zsolt polgármester, aki már tavaly aggályosnak nevezte a szórakozóhelyek megnyitásának jogi szabályozását, és szorgalmazta a Parlamentben a régi jogszabály visszaállítását.

http://www.hirado.hu/Hirek/2011/01/17/21/Tragedia_a_West_Balkanban__a_remhireket_nagyon_nehez.aspx

A Gimnáziumi megemlékezésről;

http://masodikkerulet.hu/hirek/gyaszol_a_moricz_gimnazium.html

Szólj hozzá!


2011.01.17. 11:30 Kétkedő

A tragédiára emlékeznek

A szombati tragédiára emlékeznek a kerületi Móricz Zsigmond Gimnáziumban. A három elhunyt lány közül ketten ide jártak. 17 évet éltek.

 

 

 

1 komment


2011.01.11. 23:04 Kétkedő

Természeti értékeink

Hárshegyi szálalásról, és ismét ingyenes barlanglátogatás a kerületi lakosoknak.

Tavaly már ki is használtuk a lehetőséget. A Szemlőhegyi-barlangba látogattunk el, melyről IDE KATTINTVA lehet olvasni.

 

Szólj hozzá!


2010.12.31. 13:00 Kétkedő

...és a Fogas is...

A két 61-eses lerobbanásunk után itt a második fogasos esetünk is, mindez egy hónapon belül. Az Orgonásnál kellett megszakítanunk utazásunk hétfő reggel, mert a szembejövő fogassal voltak problémák. A két vezető rövid konzultációba kezdett, majd kiderült, a fogasunk rabjai lettünk. Csak valami dugi ajtónyítóval sikerült leszállni, azoknak, akik az első kocsiban utaztak. Mi akik hátul voltunk feledésbe merültünk, de udvarias előrekiabálás után sikerült jelezni, hogy nálunk nem tárult a szezám. Később kiderült, a lefelé közlekedő lerobbant fogas pótlására indult a miénk, mely így a nem működő ajtói miatt már nem tudott beugrani annak helyébe. Mivel már az előző fogasos történetünknél szereztünk tapasztalatot és kondíciót, rögtön gyaloglásra váltottunk, csak most a sinek mellett.

Aznap este ismét jártunk a fogas városmajori végállomásánál, ahol egy busz köpte ki lelkét aznapra.

 

Reméljük a szilveszter estét, ami különösen hidegnek ígérkezik, mind az egész éjjel járó fogas és a kétszer sűrűbben közlekedő éjszakai buszok légrendszere is lefagyás nélkül tudja átvészelni.

 

 

 

Szólj hozzá!


2010.12.31. 12:44 Kétkedő

EU soros elnökség-váró szilveszter a Millenárison

   

 

2011 január elsejétől Magyarország az Európai Unió soros elnöke. Ünnepelj velünk 2010. december 31-én 21 órától a Millenárison.

Teátrum:
Dresch Quartet
Buda Folk Band
Szirtes Edina Mókus és a Sárik Péter Trió
Himnusz és a Köztársasági elnök Úr beszéde
Fényfestés zenére
Tűzijáték zenére
Kishúg (Szalóki Ági és Borlai Gergő)

B épület:
Balkan Fanatik
Presidance Company: Tranzit
Budapest Bár
Himnusz és Köztársasági elnök Úr beszéde
Budapest Bár (folytatás)
Fényfestés zenére
Tűzijáték zenére
Heaven Street Seven

Park:
A Cassiopeia buzogánycsoport és Tűzmadarak előadása.

http://millenaris.hu/egyeb-programok/eu_szilveszter_1231/

Szólj hozzá!


2010.12.27. 09:35 Kétkedő

Batthyány téri betekintő

Pontosan nem tudjuk, de úgy tippeljük, hogy 2-3 hónapja is már annak, hogy kikapták a mozgólépcsőt a Batthyány téren (mely emlékeink szerint nem is működött mindig. vagy csak időszakosan?)

Bejáratnál bringás és gyalogos fedezékből tud egymásra támadni. Az ajtót nyitva még nem láttuk, ellenben a jobb oldali falát a kerékpárútra "kinyitva" már igen.

A napokban vettük észre hogy újra működik. Pár méterrel arréb botorkálva viszont újra van két más elkeríteni való.

1 komment

Címkék: i ker


2010.12.26. 14:42 Kétkedő

...61-es...

Továbbra sincs szerencsénk a 61-es villamossal. Tegnap este egy, a Moszkva térről kifelé igyekvő villamos siklott ki a 'Szilágyis' kanyarkombináció után a gyalog-és kerékpárátkelő előtt. Ennek ellenére a befelé haladó oldalon is sorakoztak a villamosok, köztük a miénk is. Nem értjük erre miért volt szükség, hiszen 15 perc után gond nélkül elindult a Moszkva felé a 3 feltorlódott szerelvény a kisiklott mellett.

Állítólag a sin itt kicsit hullámos, talán ez okozhatta a kisiklást. Hogy pontosan mi történt azt végül nem tudtuk meg. Bő egy órával a kisiklás után már a sínre visszaemelt villlamost láthattuk.Kicsit bosszantó, hogy közben az átkelőt a gyalogos lámpával egyetemben  sikerült a BKV-nak elbarikádozni.

2 komment


2010.12.16. 22:57 Kétkedő

Gellért téri kitekintő

Ismét át lett szabva a közlekedés rendje a Gellérten. Éles kanyarokat kell venni az autóknak a Budafoki út felé haladva. A kerékpárosok viszont nem panaszkodhatnak, hiszen kaptak egy ’kerékpárutat’ –mely a Budafoki út elején található. Aszfaltja sima, felfestése tökéletes…a probléma csak annyi hogy 6 méter hosszú, és a járda két sarkát köti össze. Hogy mi okból került ide arra jelenleg nem tudunk épkézláb magyarázatot adni…talán még a tervezője sem. Az is kérdéses, hogy használhatnánk szabályosan. Az út a gyalogos zebrával párhuzamosan halad saroktól sarokig, a kerékpárosoknak szóló közlekedési lámpa nélkül. Mit, mivel, hogyan /minek?/ (fog) összekötni ez a rövid szakasz? Egy biztos; gyalogos és kerekes jókat küzdhet majd a szűk sarkokon, a BME bejáratától pár méterre. A padkán való áthaladáshoz összteleszkópos kerékpár használata, vagy megfelelő vezetéstechnikai képesség szükséges.Az átkelőnél a régi burkolatot hétköznap reggel, a zajló forgalom mellett szedték fel !!!

 

Az új kereszteződés talán már végleges a vonalvezetését tekintve. Legalábbis mi erre gyanakszunk a már most profin kihelyezett táblákból. Amik mégsem annyira profik. Több hétig kellett mindenkinek elsőbbséget adni a másiknak, ahol csak a napokban sikerült eldönteni mi is legyen. A  patthelyzet az egyik macisajt  zacskósításával oldódott meg. A munkálatok persze még tartanak. Nem véletlenül áll még itt a konténer falu, melynek  Duna part felöli kialakítása megérdemli a zöld munkahely címet.

 

Egyébként a kerékpárosok mellett a gyalogosok is kaptak feladványt. Gátfutók előnyben!

Több héten át, miután felbontották itt az aszfaltot, (térkő) érdemi munkát, pontosabban annak akadályát nem láttuk, hogy miért ne lehetne fél méterrel beljebb helyezni a falat. A zebrák is a falba futnak.   Itt a zajló forgalom mellett leeht gyalogosan tovább haladni.

 

Örömteli a rakparti zöldülés, azaz a régóta hiányzó fák pótlása, melyre példát az Erzsébet hídon túl is találhatunk.

 

 

Dolgát végző rendőr bal oldalt, dolgát végző munkás jobb oldalt lent.

 

73 komment


süti beállítások módosítása