Utolsó kommentek

2010.10.13. 07:13 Kétkedő

Aknamező a buszok alatt

Írtunk már a kerületünk viszonylatain közlekedő buszokról nem is egyszer, vagy épp  a Pasarétet feketére festő 5-ösről. Most a buszokat ért sérelmekről lesz szó. Két apropónk is van rá, két egymást követő napról, de egy helyszínről, csak ellentétes irányban. Pasarét-Szilágyi kereszteződés.

Október 6. Szerda. Befelé haladó 5-ös busz elé került, és kicsit megdolgozott taxi.

Október 7. Csütörtök. Aknára hajtó, majd (gumi)felrobbanó, az elmúlt évek tanulsága szerint amúgy is gyúlékony típusú teljesen kékre festett Ikarus 412-es.  

Nem csak a számítógépes játékban, az aknakeresőben biggyesztődik lefelé a száj, ha aknára kattintunk. Találó ez az adaptáció a BKV buszaira is. :(

 

Szilágyin van egyPár ilyen akna. Itt a sarkon, a befelé haladó buszsávban és az Ezredes utcánál is volt 2 akna amik hetekig táblával  voltak elkerítve, és egyben sorsára hagyva, akadályozva a forgalmat (buszsávban is). Hosszabb távon nem lenne kifizetődőbb a forgalmas, buszok kerekeinek nyomvonalába eső aknák száját áthelyezni a padkák út felé eső síkjára? Nem csak az állandóan buszok tonnái alatt edzésben lévő aknafedelek cseréje szükséges ilyenkor, hanem a megsüllyedt aszfaltot is újra kell teríteni körülötte. Magának az aknának a beszakadását is ez okozza. Megoldásként íme egy kerületi példa a Varsányi Irén utcából. A Házmán utcában egy kevert megoldás látható. Két száj, mely egy torokba nyelődik az úttest alatt. Lehet a kétszájú egy torokkal több vizet képes elnyelni?!

A most felrobbant akna napokon belül kijavításra került.

 

 

 

 

Ezredes utcai újraaknásítás a kifelé menő oldalon.

 

 

 

 

Ezredes utcaihoz hasonlóan újraaknásított felület, mely több hétig volt elkerítve nemrégiben. Már süllyed.

És íme a következő élesítettt akna a buszsávban a Fogasnál.

Szólj hozzá!

Címkék: busz baleset buszteszt


A bejegyzés trackback címe:

https://egypar.blog.hu/api/trackback/id/tr662336061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása