Utolsó kommentek

2010.03.23. 02:16 Kétkedő

Ismét olvashatunk a Völgy utcáról

Már harmadik alkalommal kapunk híreket a Vadaskerti utca - Völgy utca - Nyéki út - Páfrány utca/Ördögárok medre által határolt területet érintő szabályozási tervről Városjáró blogján. Először 2008 januárjában, amikor egy OPNI ingatlan talált új gazdára, majd idén januárban - többek között a Magyar Rádió óvodájáról és teniszpályájáról, illetve most márciusban - ugyanis a  Képviselő-tesület március 25-én délután 2 órától ül össze, hogy a nyilvános ülésen döntsön a terület övezeti átsorolásáról. Városjáró részletes beszámolóját mi most sok, a helyszín körbejárása során készült képpel egészítjük ki.

A második tervben még szereplő leendő új magánhíd helye a Páfrány utcánál az Ördögárok felett.És egy már létezőTávolban a Vadaskerti út végén álló közúti híd, a közelben meg egy érdekes valamilyenhíd? -egy biztos, a szemetet jól szűri. A híd igen nagy forgalomnak és rossz állapotnak örvend, hiszen a reggeli csúcs idején menekülőútvonalként is szolgál, illetve innen a leggyorsabb Hűvösvölgy felől megérkezni a Pasaréti térre, illetve Rózsadomb és Óbuda irányába haladni. Tervben van a híd szélesítése, illetve egy külön gyalogos-kerékpáros átkelő építése, melynek itt lenne a helye.Jelenleg a hídon egyszerre csak egy irányban tud áthaladni egy jármű. Gyalogos bringás autós osztozkodik rajta.A hídon átérve jobboldalt a bejárat a teniszpályákhoz, melyeket már nem lehet látogatni.Már nem aktuális.Az óvoda hatalmas kertjéből egy részlet.A teniszpályákhoz hasonlóan szintén üresen álló és szintén P. Dusmann Kft. által őrzött óvoda - bejárata a Völgy utca felől.Dupla taplóság; valaki leégette a kukát- amit kicseréltek, de a betonra olvadt kuka maradványai, és annak már rozsdásodó csikktartó részét azóta sem sikerült eltávolítani.A műemléki védelem alatt álló Sándor-villa (Széchenyi vadászkastély) Völgy utca 9-11. Völgy utca 21. eladó. Nyéki út jobb oldalán az utolsó, üres, lakatra zárt telek.

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://egypar.blog.hu/api/trackback/id/tr881861317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

retek. · http://csakaszepre.blog.hu 2010.03.23. 21:30:34

Köszi a képeket, most már képben vagyok a területekről! A kuka előtt egyébként mi van? Nem bírok rájönni.

Az óvodás képen a favillamos gyerekkorom kedvence volt a Normafán, nem tudtam, hogy még valahol újból láthatom. :-)

Kétkedő · http://egypar.blog.hu/ 2010.03.23. 21:36:57

@retekblog: "dupla taplóság" :)

Torockó téri játszótéren is volt egy jó kis szerelvény pár éve még.
süti beállítások módosítása