Utolsó kommentek

2010.03.13. 23:15 Kétkedő

A lenyúlt dohány

Posztunk címét olvasva valószínű nagyra nyíltak már a kedves olvasó pupillái, mert a manapság olvasható hírek eltűnt, elcsalt milliókról és milliárdokról szólnak. Most nem ekkora tételekről lesz szó, mindössze egy eltulajdonított cigisdobozról...

Történt ugyanis, hogy a napokban a Millenáris környékén egy kis holtidővel rendelkezve tévedtünk be az egyik ingyenesen megtekinthető kiállításra - Gyerekek a túlélés szélén - címmel. A tárlat nem pusztán a szörnyűségekre koncentrál, bár kétségtelenül reális képet igyekszik rajzolni a szegénységben tengődő Uganda mindennapjairól – elsősorban a gyermekek szemszögéből. Megjelenik a Néma bölcsők (2009) című dokumentumfilm néhány gyönyörű és megrázó képkockája, többek között Catherine-ről, a tizenéves korában elhurcolt lányról, aki több, mint egy évtizedig volt a gerillák fogságában, s menekülése közben, a dzsungelban hozta világra a lázadó vezértől erőszakkal nemzett gyermekét. A filmet több alkalommal vetítették is itt a kiállítás helyszínén, sajnos megtekintésére már nincs lehetőség, ahogy maga a kiállítás is ha jól értelmeztük csak 14-ig látható, bár a helyszínen 17-t mondtak a bejáratnál. A nagy sor senkit se ijesszen meg, az a megasztár válogatóra érkezett. A kiállítás képeit és az azokhoz fűzött szövegeket áttanulmányozva egy kis asztalra lettünk figyelmesek, melyen 3 üveg állt.  Hirtelen nem esett le a dolog, hogy ez nem más mint egy szokásos "eszköz" az arányok szemléltetésére. Közelebb lépve olvashattuk a feilratot; "Ha Magyarország is betartaná a Milleniumi Célok megvalósítása érdekében tett ígéretét, akkor állampolgárra számítva havonta kb. 1700 ft lenne a felajánlásunk, ez nem több, mint 3 üveg sör és egy doboz cigaretta ára."

És hát a dohány... - nos az az, ami innen is hiányzik.www.millenaris.hu/kiallitasok/uganda/

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://egypar.blog.hu/api/trackback/id/tr21836809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása