Utolsó kommentek

2010.01.29. 07:52 Kétkedő

...és a 'nem' - parkolásról...

A sárga lapos közterületes felhívások január 18-i megjelenése nem véletlen. Az alábbi videón a tarthatatlan helyzetről számol be két fasori lakos a Nappali című műsorban a helyszínen készült riportban, illetve a studióban élőben kommentálja a helyzetet a Fővárosi Közterület-felügyelet igazgatója, Szabó Mihály.

premier.mtv.hu/Hirek/2010/01/18/07/Jogi_eset_parkolasi_anomalia_a_fovarosban_.aspx 11. perctől!

Műsor tehát 18-án reggel, és pont aznap kerültek ki először a lapok, azóta láttunk már 20-i dátumozással is. Hiába, a média ereje nagy, a KözTef. aznapra intézkedésre szánta el magát a szabálytalanul parkolók ellen, (köztük sok helyi lakos) a már említett ablaktörlők alá helyezett sárga lapokkal. Így modosítjuk eddigi elképzelésünk, illetve mellé emeljük; nem (csak) a parkolási bevételek  növelése miatt küldik el a Szilágyiról az ott már ezer éve parkolókat a fizető övezetbe, a KRESZ-re amúgy jogosan hivatkozva, hanem hogy a nem ott lakók, ingázók autói ne oda tóduljanak. (a helyi lakók autóival együtt). Nem várt "segítség" ez, mert a helyi lakók is kárát látják az intézedésnek. Létezhet viszont egy megoldás, erre egy emailben mi is felhívtuk a kerületi városrendészet figyelmét. Ha a szolgalmi utat egyirányusítanák, így szabályos lehetne(?) a parkolás, és akkor a Szilágyi eddig hibásan(?)  -zónához soroltsága- is érvényt szerezhetne, ha a parkolókat szeretnénk a helyi lakosoknak biztosítani a fizetési kötelezettséggel. Egy biztos, a sárgalapok minden nap gyűlnek, van aki többet is begyűjtött, és akad olyan is aki már "kiállítást" is kapott. Egy kiállítot űrlapot, mely 3000 forintos bünetést jelez, melyet ezen a héten kapott meg több autó. Fontos még, hogy a KözTef. csak a szolgalmi úton osztja a sárgát, és "piroslapot". Az összekötő utakon, illetve a szolgalmi, Gábor Áron úttól kifelé eső részén, ami már a fizetős zónán kívül van, nem, pedig ellőbbin és utóbbin is teljesen szabálytalanul parkolnak az autók. Így azokért a "parkolóhelyekért" még nagyobb küzdelem várható.

Emelkednek a BKV viteldíjai, és így a parkolási díjak  február 1-től melyek árát a mindenkori BKV vonaljegy árához képest állapítják meg. És ez lesz az első nap, amikor már 8:30-tól kell fizetni.

www.parking.hu/bp090601.pdf

Várjuk a további fejleményket, és a lakók észrevételeit is. egypar.blog@gmail.com

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: parkolás


A bejegyzés trackback címe:

https://egypar.blog.hu/api/trackback/id/tr991689369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása