Utolsó kommentek

2009.12.27. 02:17 Kétkedő

Pesthidegkúti mentőállomás és környezete

Megnéztük mi a helyzet, a Máriaremetei út Hunyadi jános utca sarkán. Mentőállomás épül itt, melynek elkészülte decemberre volt kitűzve. Nos az épület valóban áll, de ez még nem jelenti azt, hogy be is költöztek oda annak dolgozói. Állítólag erre tavaszig várni kell. Az építkezés és egyéb költségek végső összege 130 milliót tesznek ki, melyből az önkormányzat 100 milliót állt, és a telket adta az épülethez. Kívülről úgy tűnik, bevetésre kész.

Maga a környezet még szorul némi csinosításra. Az épülettel szemben lévő szelektív sziget ottjártunkkor körbe volt szórva, sok oda nem, illetve nem a kuka mellé, hanem bele illő hulladékkal. A Petőfi Művelődési ház és az állomás közti  terület kaphatna valamilyen borítást, vagy nem kevés fűmagot. A nyomok valószínű a kukásautótól származnak.

Van itt még egy másik épület is (képünkön balra) ami Telekom-os és Matávos feliratokkal van ellátva az ablakain. Itt sincs nagy élet, nem egy gyakran látogatott telephely, az ablakon benézve sok hírközlési eszközt lehet látni. Dolgozói is  a kukák mellől közelítik meg autóikkal a telepet. A Petőfi Művelődési Ház, ami a Templom utcai Kultúrkúria 2005-ös megnyílásával kevésbé méltatottá vált. A jobb oldalon lévő két hirdetőtábla plakátjai is kizárólag a Kultúrkúria rendezvényeit hirdeti. Mi is innen szereztünk tudomást a korábbi bejegyzésünkben említett filmvetítésről. Az utolsó esemény amit tudunk, ami itt a Petőfinél történt, az az áprilisi muskátli vásár - "a Máriaremetei út 80. alatt, a volt Petőfi művelődési ház területén." - fogalmaz a Budai Polgár.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://egypar.blog.hu/api/trackback/id/tr271625503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása