Utolsó kommentek

2009.11.16. 18:16 Kétkedő

Túrabeszámolóra készültünk, de egy felhívás lett az apropó

A hétvégén, kis túrát tettünk (volna) a kerületi vitorlázó-repülőtéren és környéken. Nem volt túl jó idő, de a borongós időjárásnak is megvan a sajátos szépsége. Épp a Vöröskővárnál álltunk, amikor hangos motorbőgésre figyeltünk fel. Gercse felöl két autó érkezett nagy igyekezettel, azt gondoltuk tán csak a felső hangárhoz igyekeznek a sárkányrepülősök. De nem erről volt szó. Két autó haladt el mellettünk az igencsak buckás földúton, bő 30as tempóval. Rendszám csak az egyik autón volt :  P-921... vagy talán 0921-es kezdettel. Mindkét autó régebbi Mitsubishi Lancer modell volt. Az autók látványosan az őrültködésre voltak felkészítve, pislákoló lámpák, törött búra és töredezett kaszni. Útjuk innen lefelé a reptér felé, majd azt vadaskert felől megkerülve a túloldalon forgalmas murvás turistaúton haladt. Elképedésünkből feleszmélve eredtünk utánuk, több erre járó gyalogos is látta őket, de a pontos rendszámot sajnos senki sem tudta leolvasni. Az igazi meglepetés akkor ért, amikor már a Hűvösvölgyi végállomás felöl a helyenként rendkívül meredek göröngyös talajon szemből érkeztek meg a rally-versenyzőink. (Kék-jelzésen) Sajnos, itt már mivel egyedül voltam, nem mertem egymagam elállni az utat, így lassú kitéréssel próbáltam fékezni tempójukon. Az egészben az  az elképesztő azon felül, hogy nem megfelelő helyen kocsikáznak, hogy mindezt már rutinosan teszik, mert tudták hogy hol, merre lehet menni. Ebből következik az is, hogy tudják; ezek a helyek sűrűn látogatottak, ami ezúttal sem volt másképp; nem egy kisgyermekes családnak is  le kellett térni a turistaútról hogy elférjen a két vadállat. Mindezek ellenére ők valószínű rendkívül jól szórakoztak.

A kép csak illusztráció! Ilyen tipusú autók voltak, talán piros és kék színben, de főbb ismertető jelük az ütött-kopott állapot és a közlekedés közbeni teljes gátlástalanság.

Az autókban 3 fiatal fiú ült, illetve az egyikben az anyósülésen egy középkorú férfi. Az egész jelenség arra a következtetésre jutatott, hogy mivel a kocsik rossz állapotban, rendszám nélkül „közlekedtek” egy környékbeli szerelőműhely dolgozói lehettek, vagy valahol egy közeli eldugottabb telek tulajdonosainak hétvégi családi szórakozásáról lehetett szó. Történt tehát mindez 2009.11.14. szombaton.

Nem először tapasztalunk már ilyet. Egy éve hasonló történt ugyanitt, csak akkor egy Polski tette ugyanezt két fiatal utasával este 10 óra körül vaksötétben. Békésen álltunk kerékpárjainkkal a reptér szélén, amikor az erdőből megérkezve tőlünk 2 méterre megállva vakítottak szemünkbe. Az egyik lámpát már csak a kábelek tartották. Mivel úgy gondoltuk, hogy nem mi vagyunk rossz helyen és nem álljuk útjukat, kérdően néztünk az autó utasaira, akik 20 másodperc után rájöttek; mi nem vagyunk afféle készségesen arrébbállók. Ezután minket kikerülve folytatták útjukat.

Nekik is gratulálunk, továbbá annak a KTM cross motorosnak is, aki időnként feltűnik a környéken!

Ha nem csak minket és a hétvégén ott jártakat háborítja fel a jelenség, és van bővebb információ a lehetséges tettesekről, írják meg nekünk, és a hivatalos szerveknek is, mindannyiunk és a zöld értékeink érdekében! Köszönjük!

Szólj hozzá!

Címkék: autós vitorlázó repüőtér


A bejegyzés trackback címe:

https://egypar.blog.hu/api/trackback/id/tr541529817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása