Utolsó kommentek

2009.10.20. 19:16 Kétkedő

Parkolópályán a parkolás

Késik a kerületünkben parkolási zónává kijelölt új terület "átadása". Az előzetes tervek szerint szeptembertől már életbe lépett volna a fizetési kötelezettség, ám az még a mai napig sincs így. Augusztus utolsó napjaiban már sejteni lehetett, hogy semmi sem lesz az egészből, mert semmilyen jel nem mutatott ennek ellenkezőjére. Az utóbbi 3 hét eseménye is csak annyi, hogy kikerültek a fekete ponyvával letakart parkolási zónát jelző táblák, és az automaták talpazatát jelentő betonrakások, (illetve itt képünkön épp fémdobozkák) a kiálló 4 vascölöpükkel. Ember legyen a talpán aki egy esti sétálás közben erre rálépve nem káromkodja el magát a Pasaréti út és Hargita utca sarkán.

Két hete az önkormányzatnál érdeklődve egy személyes problémát megpendítve, miszerint szükséges e még kiváltani a napokban eladni szándékozott személygépkocsira a parkolási engedélyt, ezt a választ kaptuk; " ...Ó hol van az még..., ki sem kerültek a táblák, és még az után is 2 hét türelmi idő várható..."

Az új parkolási terület határai; Szilágyi Erzsébet fasor(bár ezt a jelen helyzet nem így mutatja)–Gábor Áron utca–Pasaréti út–Radna utca–Hermann Ottó utca–Lorántffy Zsuzsanna út–Fillér utca–Lévay utca–Alvinci út–Bimbó út–Alsó Törökvész út Eszter utca–Áldás utca–Szemlőhegy utca–Ady Endre utca–Bimbó út–Ribáry utca–Marczibányi tér–Garas utca–Trombitás út. Vagyis a képen kerületünk kékre festett része az új zóna.

www.fkpt.hu/3uzemeltetes/bp_dijak.html

Új rend, új probléma; Valószínű, -bárcsak ne lenne igazunk- harc várható a parkolóhelyekért. Ugyanis a parkolóövezet súrolja a Szilágyi Erzsébet fasort, melynek szolgalmi útja is a főút tartozéka, így az nem az övezet része.(bár a hírek szerint ennek is fizetőnek kellene lennie de mivel az fővárosi fenntartású arra valószínű nem bólintottak rá  a Fővárosiak). Tehát a mellékutcákban fizetni kell a parkolásért, a szolgalmi úton nem, így várható hogy helyenként ez egyeseket hosszas parkolóhely keresgélésre ösztönöz a nem fizetős szolgalmi úton, és a házakhoz tartozó gépkocsibejárok, illetve lakók látják majd a kárát a kapuk elé történő leparkolásoknak. Mindez nagy forgalmat is jelenthet akkor, ha a Szilágyin dugó van, és menekülőútvonalnak használják a kétirányú, de egysávos szolgalmi utat. 

A tábla még nem kötelez, fel sincs "avatva", de már meg van rongálva.

Továbbá;  érdekes helyzet van  parkolás ügyében a  Budagyöngye  előtt is. Ha emlékezetem nem csal itt már évekkel ezelőtt is fizető parkoló volt,  most nem  úgy tűnik, hogy fizetni kéne, legalábbis tábla  erre nem utal, ellenben a benzinkút mögötti kis  területen most is ott áll egy tábla mely  fizetésre kötelez.  Soha nem emlékszem olyanra hogy itt valaha is fizetni kellett volna. És hogy kinek kéne, arra lövésünk sincs, hiszen ez már nem a Budagyöngye területe, és talán nem is volt az. Így a táblán szereplő felirat miszerint; vendégeink számára a parkolás 30 percig ingyenes, - lehet, hogy a benzinkútra vonatkozik. Fel is tevődött a kérdés, mire egy ott dolgozó azt felelte  "ez a  mi parkolónk, fizetni érte nem kell".

Szólj hozzá!

Címkék: parkolás pasarét szilágyi erzsébet fasor


A bejegyzés trackback címe:

https://egypar.blog.hu/api/trackback/id/tr561477067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása