Utolsó kommentek

2010.05.19. 23:15 Kétkedő

Moszkva rét II

A pénteki Nyugati téri virágosítási akció után szombaton a Moszkva térre érkezett a Kohó egyesület az elültetendő virágaival. Blogunk is részt vett az akcióban, és ötletünk is megvalósult miszerint; a Lövőház utcában hamarosan elinduló sétálóutcásítás miatt átalakuló zöld felületeken a civilek által elültetett virágokat át lehetne menteni a Moszkvára. A Lövőház utcai civil mozgalom elindítója, Gábor is segédkezett a virágok átmentésében. Az utca 28-as számú házából 3 talicska komposzt is átgurult a Moszkva térre.

Mikor lesz már "zöld" a Moszkván?

A terv az volt, hogy a (59-61) 18 as villamos mellett található kőládák kapnak virágokat, de még jutott a tér közepén álló 3 kör alakúba is. Először a szemetet és a gazt kellett kipucolni, illetve a fűnyírásból hátramaradó lekaszált szálakat. Értjük mi, hogy ez csak a helyben komposztálás mozgalmát akarja népszerűsíteni, csak azt nem így kell művelni. Hanem így, illetve így.

Amint elindult a munka, máris kaptuk az ajánlatokat, ami reggelente mindig egy szokványos jelenség a Moszkván; "Főnökúúúúr 500é dolgozom!" A humoros ajánlat el lett utasítava, sőt inkább mi kértünk segítséget az ajánlkozóktól. Sikerrel! Közösen folyt tovább a munka jó hangulatban, amit segítőink később tovább fokoztak, amikor műanyag palackok érkeztek hozzájuk, bennük vörös, és fehér nedüvel. Később megjelent két lány is, nem kevés virággal a szatyrukban. Kitti és Andi az V. és a XVI. kerületből érezte úgy, hogy Buda egyik szégyenfoltján elférne néhány szál általuk kiültetett virág.

A munkálatok közben tűnt fel, hogy a Change felirat alatt ki lehet szökni a metró épületéből.

-Te Lali, vas nem kell?  -Miféle vas?   -BéKáVaS.

Az októberi 'Nagy várostakarítás' táblája megsüllyedve.

A virágokat a Budai kertcentrum, egy budakeszi-i kertészet és a Főkert biztosította, Valamint az egyPár is hozzájárult egy tő fehér muskátlival, ha már olyan sikeres az önkormányzat muskátli osztása kerületünkben.

   A munkálatok 3 órán át tartottak, és a végefelé az eső is eleredt. Az elmúlt napok alapján a locsolás egy ideig nem lesz indokolt. És egy rövid gondolat;

A "Nagy várostakarítás" programja örvendetes, és nemes célért küzd. Tisztább terekért és fővárosért. Ezen rendezvényeken több civil szervezet is részt vesz, illetve sok; család, iskola, óvoda, -gyermekei tisztítják meg a tereket, nyomatékosítva bennü(n)k, hogy "szemetelni rossz! -értem?" Ez idáig rendben is van, és legyen sok ilyen program a gyerekeknek, hogy ők már kevésbé legyenek olyanok mint mi felnőttek. De amikor azt látjuk, (és nem látjuk meg) hogy a program egyik szervezője - szereplője az FKF Zrt. akkor felvetődik egy ellentmondás. Normális esetben nem nekik kéne ezt tenniük? Normális esetben a civil embernek nem annyi lenne a dolga, hogy nem szemetel, és a Moszkva tér nem szemetes, így örömmel mehetnénk át rajta és legfeljebb annyi lenne a dolga az utca emberének, hogy egy valaki által véletlen elejtett zsebkendőt kidob a szemetesbe? Vagyis reméljük hogy a tábla szövege nem arra utal, hogy már sikerrel jártak civilek és a hivatalok a Moszkva tér megújításában...

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://egypar.blog.hu/api/trackback/id/tr92005691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2010.05.21. 19:55:34

Ma megnéztem a fák körüli virágocskákat. Kedvesen csenevészek - félő maholnapra maguktól kihalnak. Ám demonstratív céljukat ennek ellenére elismerem. (Az jutott eszembe, hogy kéne csinálni egy napórát a nagy óra oszlopából. Csak fel kell fesetni hozzá a számokat az aszfaltra. Ha majd jönnek a térfestők, szólni kéne ezügyben nekik. Nincs hózzájuk kontakt esetleg?)

Kétkedő · http://egypar.blog.hu/ 2010.05.21. 22:17:56

@városjáró: Vihar megviselte őket. Napóra már volt tavaly felfestve, úgy rémlik.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2010.05.22. 09:34:06

@Kétkedő: Én is emlékszem valami felfestésre, de a számokat sehogy se tudtam értelmezni. Sok is volt, meg nem is egymást követte a számsor - ahogy emlékszem.
süti beállítások módosítása