Utolsó kommentek

2011.03.10. 17:05 Kétkedő

Elvis tér; 1-es gomb..bármi más; 2-es

 

Kedves Olvasóink!

Az Indexen hibásan szerepel a hír. Láng Zsolt sem az igenlő, sem a nemleges válaszok mellett nem foglal állást. Csak a kerületi lakók véleményére kíváncsi.

egypar.blog.hu

 

Telefonon folytatódik a szavazás az Elvis térről. Ahogy azt már pár napja tudhatjuk, Tarlós István főpolgármester teret kíván elnevezni a 'királyról'. Több helyszínre adhatjuk le a szavazatunkat, közte szerepel a Margit híd budai hídfője is. Elvileg olyan közterületek kaphatják meg az elnevezést, melyek eddig nem rendelkeztek önálló megnevezéssel. Nos a Margit híd budai hídfője (MHB) talán nem is nevezhető igazán térnek, illetve van már neve az itt terpeszkedő, szebb napokat ( kevesebb konténert és szemetet) látott zöldterületnek, a Germanus parknak.  A szavazásban már 15 ezernél is több voks érkezett, melyből 3564 voks áll az MHB-mellett, mely a legtöbb szavazatot jelenti a helyszínek közül.

No de...- ma telefonon (mobil) bejelentkezett kerületünk polgármestere, Dr Láng Zsolt, aki szintén szavazásra buzdított. Két nyomógomb közül választhattunk. 1-es - legyen Elvis tér,  2-es ha bármi más ami jobban illik a tér szelleméhez (vagy nem). Nos ki hogy szavazott, vagy szavazna, ha kerületünk lakója lenne?

Blogunk is szeretne szavaztatni; kérünk hát mindenkit, aki a napokban áthalad villamossal a téren (PARKON) tegye le voksát úgy, hogy ha az Elvis elnevezés mellett van akkor csak 4-es villamossal tegye meg mindezt, ha pedig nem, akkor 6-sal. Mivel még nincs budai fonódó, ezért a tartózkodó szavazatoknak nem tudunk opciót biztosítani.

Persze nem akarjuk elviccelni a dolgot. A facebookos kerületi oldalakon (III. kerületin) nagy az elutasítottsága a Elvis-esítésnek, így érthető, hogy a toplistát vezető MHB okán érintett II kerületi polgármester ilyen 'akcióba' kezd.


17 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://egypar.blog.hu/api/trackback/id/tr202728401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Red Velvet 2011.03.10. 19:14:35

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=402198

"Komoly kutatómunkát végeztek a fővárosi történelem-jobbítók: megnézték a TV2 Napló c. műsorának egy 2004-es adását. A riportban egy addig "titkokban maradt" felvételt mutattak be, amelyben maga a Király buzdít adakozásra az '56-os menekültek számárára. Az archív felvételen Elvis dalát a pesti forradalom képeivel festették alá a Sullivan Show műsorkészítői. A bizonyító erejű, máig megható felvételt Tarlósék ki is tették a főváros honlapjára.

Elvis-rajongóként e sorok írójának ezért is fájt, amikor a "rendkívül ritka" műsor eredetijét megnézte egy mindenki által hozzáférhető videómegosztó portálon. Abban nyoma sincs a megrendítő '56-os képeknek, egyszerűen csak Elvis énekel egész idő alatt. Viszont egyetlen szót sem mond a magyarokról.

Az Ed Sullivan Show Amerika legnézettebb televíziós műsora volt. Elvis 1957-es fellépését külön is kiemelik az életrajzok. Egyrészt mert öt számot is előadott itt, köztük a világhírt meghozó Love me tender-t. Másrészt mert ez volt az a híres adás, amikor a tévések annyira féltek, hogy be fogja mutatni megbotránkoztató csípőmozgását, hogy kizárólag deréktől felfelé merték mutatni. A magyarokkal való szolidaritást az Elvis-krónikák nem említik. Nem véletlenül.

A 22 éves Presley a műsorban valószínűleg új dalaira koncentrált, s nem arra, hogy színpadra lépése előtt a műsorvezető a magyarok ügyéről beszél majd a közönségnek. E gesztusért utólag köszönet jár Ed Sullivan-nek, aki akkoriban kettejük közül a híresebb volt, s ily módon sok pénztárcát megnyithatott. Elvisnek azonban nem sok köze lehetett a felkonferálás szövegéhez. "

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.03.10. 19:42:07

Ekkora barmot, mint ez a Láng Zsolt, még nem hordott a világ a hátán. A II. kerületben lakom, de szerintem ennél sokkal fontosabb dolgok is vannak, mint ez a marhaság. Építeni, és szépíteni kellene és nem elnevezgetni.

Kétkedő · http://egypar.blog.hu/ 2011.03.10. 19:45:14

@butus: Az indexen hibásan szerepel a hír. Láng Zsolt sem az igenlő, sem a nemleges válaszok mellett nem foglal állást. Csak a kerületi lakók véleményére kíváncsi.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.03.10. 19:47:20

Elnézést, tévedtem. Van még egy ugyanekkora barom, úgy hívják, hogy Tarlós! Még semmit sem tett a fővárosért, de már elnevezéseken töri a fejét. Úgy látszik, hogy mindenütt a formaságok a fontosak, és nem a valós ügyek intézése.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.03.10. 19:49:12

@Kétkedő: Akkor sem ezzel kellene foglalkoznia. Nagyon sok fontosabb dolog is van a kerületben. Eddig még egyetlen egyszer sem volt kiváncsi ilyetén módon a véleményünkre.

tétova teve tova 2011.03.10. 19:53:17

Majd ha lesz például mindenhol járható járda, működő közvilágítás a kerületben, akkor talán érdekelni fog, mit hogyan nevezne el ez a Láng-ész.
De amíg a Bolyai utcát képesek hosszú ó-val végigtáblázni, addig el lehet húzni a homályba ...

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.03.10. 19:57:10

Környezetünkben van egy sebességmérő radar, ami kb. két éve nem működik. Eddig kb. 10 levelet írtam a dicső önkormányzatunknak, és képtelenek voltak lépni az ügyben, és megjavítani. Abban is a formaság volt a lényeg, az, hogy lám mi kihelyeztük. Nem működik? Az már kit érdekel!

csárli hárper 2011.03.10. 20:01:11

@tétova teve tova: :):)

a skicc pali a példaképük....

puttya 2011.03.10. 20:15:45

@butus: Ha nem tűnt volna fel, akkor itt éppen nem a Láng akar elkeresztelni. De ne gondolkodj sokat, megteszik az előítéleteid is!

polpetti 2011.03.10. 20:25:59

@butus: Butus, ne lény butus! :) Inkább olvass és értelmezz, ne vágd be a durcit! Láng sem akarja az Elvis teret. Egyébként, baromság is! Miért nem lehet elnevezni magyar emberről a teret? Nincs elég történelmi személyiségünk? Istennek hála, nem vagyunk rászolrulva, hogy az USA-ból importáljunk hősöket. Nagyon sok MAGYAR emberről is el lehet nevezni a köztereket.

Kovácsy Sándor 2011.03.10. 20:31:34

Ha valaki elolvasná a hírt, okosabb lenne. A Tarlós Pityu találta ki ezt a hülyeséget, a Láng csak érdeklődik a lakóktól, hogy ők támogatják-e, mielőtt egymaga elutasítaná. Svájcban havonta van népszavazás ilyenekről. Gondolom csak jó fej akart lenni, hogy nem másod-harmadmagával hoz ilyen döntéseket, hanem kiváncsi a póóógárok véleményére.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.03.10. 20:44:53

@puttya: Amikor én olvastam, még nem szerepelt a cím alatt a piros szöveg! Tehát egyáltalán nem tünhetett fel, hogy ő nem akarja! Egyébként semminemű előítéletem nem vezényelt, csak a leírtak.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.03.10. 20:47:24

@polpetti: Olvastam, és értelmeztem. Arról nem tehetek, hogy később kirakták a piros szöveget, tehát engem, amikor olvastam, félre vezettek!

elekme 2011.03.10. 21:42:03

"Erős" főpolgármesterünk újabb csodás ötlete...
Szerintem legyen a III. kerületben az Elvis Presley tér, hiszen az ott lakókat illeti meg leginkább ez az "elismerés", mert ők adták nekünk e drága embert. Nem is értem, hogy a III. kerületiek miért olyan elutasítóak..?

fakoffer 2011.03.10. 22:23:36

A Margit híd budai hídfőjének már van becsületes neve, mégpedig az, hogy Germanus Gyula park. Az átnevezést semmi nem indokolja.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2011.03.11. 16:28:51

Akármit is bohóckodik, mi a retkes lószarért teszi? Enyire nincs dolga????

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2011.03.11. 16:29:40

@Kovácsy Sándor: Fonódóban is kiváncsi volt? (Boccs, magaslabda!)
süti beállítások módosítása