Utolsó kommentek

2010.06.13. 12:00 Kétkedő

Kerületi VB - Pasaréti grund

Zajlik a foci VB, számba vesszük hát -először- a közterületen álló kerületi pályáinkat.  Az első legyen a Szilágyi Erzsébet fasori, nevezzük most 'Pasarét grund'-nak. A kedves olvasó most lehet nagyot néz, mert csak a jobb helyismerettel rendelkezők tudjhatják miről is beszélünk. A pálya jól megközelíthető tömegközlekedéssel, az 56 61-es villamos és a 91-es busz Nagyajtai utcai megállójából. Maga a pálya a  Nagyajtai és a  Lupény utca között fekszik fák és bokrok teljes ölelésében, a gyalog- és kerékpárút mellett. Jelenlegi állapota az egykori Stadler pálya és a teljes elmúlás között van valahol félúton, de valószínű hogy már végleg lemondtak róla mint focipálya. A beton pályát egy körülbelül 2 méter magas kerítés vette körül, mely a hajdani henger alakú fém kapukhoz hasonlóan leszerelésre került, lassan vagy már 10 éve. A pálya építésének évét nem tudjuk,  valószínű még akkor épülhetett, amikor negyed ekkora autóforgalom sem volt a környéken. A főút okán valószínűsítjük, hogy fővárosi tulajdonban/kezelésben áll(t). A bontás érthető, mert balesetveszélyes állapotban volt, és a Szilágyira esetlegesen kirepülő labdák is okozhattak balesetet, bár sosem volt itt nagy grundélet. És persze sportolás közben kitágult tüdővel nem túl egészséges beleharapni a szmogba.

A pálya főbb adatai;

- becsült mérete; 11 x 23 méter

- lelátók befogadóképessége; az erre haladó járművek és társasházak ablakából figyelők

- borítás; beton, helyenként a 20-30 cm széles füvesített vonalakkal több, majdnem egyező négyzetekre szabdalva.

Vajon mikor tűnik el az aszfalt végleg? A legnagyobb árok pár hete keletkezett valamilyen közmű cseréjének során történő ásás miatt.  Ritka eset az ilyen de ha valahol, akkor itt reméljük, hogy a kivitelezőnek nincs előírva  a munkaterület eredeti állapotaba való visszahelyezési kötelezettsége, ellentétben például a Budai rakpart gyalog- és kerékpárútjával. Ha valaki mégis lenézne rugdosni párat megteheti, a kapura rúgáshoz viszont kisebb fantázia is szükséges.  Az egykori kapu mögött álló két kapu-FÁra nézve mi sem tudtuk kihagyni, mármint a lehetőséget. Magát a helyzetet kihagytuk, mert egy nagypályás kapunál is erősen a felső léc fölé ment volna ez a lövés.

Szólj hozzá!

Címkék: grund


A bejegyzés trackback címe:

https://egypar.blog.hu/api/trackback/id/tr252072166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása