Utolsó kommentek

2010.06.08. 07:00 Kétkedő

Szúnyogfigyelő

Június 1-jén megkezdődik a szúnyogirtás Budapesten. A Fővárosi Önkormányzat megrendelésére a szúnyoginvázió elleni védekezést az ÁNTSZ Közép-magyarországi Regionális Intézete végzi. Platós terepjáróval járják majd azokat a városrészeket, ahol a szúnyogok problémákat okoznak. A járműre szerelt szerkezettel nagy távolságra is képesek eljuttatni a vérszívókra veszélyes mérget. Az irtást azokban a kerületekben kezdik, amelyek a tapasztalatok szerint a leginkább szúnyogok által sújtott területek. Így elsején a III. kerületben kezdik az irtást, majd a IV. kerületben, azt követően pedig a XXII. kerületben folytatják.

(index)

Kerületünk kicsit később kerül sorra az alábbi területekkel együtt június 15-16-án.

 

I.

Gellérthegy

Tabán

Vérmező

Vár alatti zöld területek

II.

OPNI parkja

Zuhatagsor

Szilágyi Erzsébet fasor

XII.

Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházai

Kongresszusi Központ

Novotel Szálló

Városmajor

(budapestportál)

Alig van olyan budapesti kerület, ahol a Duna áradása után ne jelentek volna meg szúnyogok: a II. kerületben például évekig egy kósza szúnyoggal sem lehetett találkozni, "most viszont lehetetlen lemenni naplemente után locsolni, olyan sok van" - mondta az [origo]-nak egy kerületi lakos. Egy szintén II. kerületi fiatalember pedig arról számolt be, hogy csütörtök este Pasaréten alig tudta lezárni a biciklijét, mert szó szerint megtámadta egy szúnyogfelhő. - 2009

Az elmúlt hetek esőzései nem kevés tócsát hoztak létre, és az Ördög-árok is folyamatosan csordogál. Ezért indítjuk el a szúnyogfigyelő akciónkat, hogy hol lenne a legégetőbb a mínél előbbi írtás. Várjuk a tapasztalatokat minden kedves olvasónktól a kerület minden részéről, a helyszín pontos feltüntetésével, és az észlelés pontos időpontjával.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://egypar.blog.hu/api/trackback/id/tr322045630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása