Utolsó kommentek

2010.05.17. 07:00 Kétkedő

Fillérből a Fénybe autóval, na de így hogy?!

Már használhatjuk az átalakult közlekedési rendű kereszteződést. A Lövőház utca sétálóutcásításával a Rézmál felől érkező gépkocsik forgalmának egy része a Fillérbe fog átkerülni, ezért vált szükségessé e csomópont átalakítása. Ezentúl a Fény utca felé is el lehet majd kanyarodni. Na de hogy ?!!  Egyszerre kap zöld jelzést a; Retek utca felől szembe jövő sáv  illetve az onnan fénybe kanyarodó sáv, amikor a Fillérből érkezve nekünk is zöld jelzésünk van a Fény felé kanyarodva.  Ha sikerül kivédeni a Retekből  a szemből jövőket, illetve az elénk/mellénk  kanyarodókat, még mindig van elsőbbségadási kötelezettségünk a szintén zöld jelzéssel bíró gyalogosokkal szemben. Erre a műveletsorra a mi zöldünk mindössze 6 másodpercet ad. Kicsit furcsáljuk, hogy egy ilyen, nem klasszikus kereszteződésben a telezöld megoldása lett alkalmazva. Legyünk óvatosak, és javasoljuk a KRESZ-ben ezentúl ilyen esetekre a; zöld-sárga (halványzöld) jelzést bevezetni a jobb figyelemfelhívás érdekében. (A helyzet valószínű azért ilyen, mert a Moszkva felől jön sok autó, melyek sokszor akadályozzák a Szilágyi Erzsébet fasor felől érkezőket. Nekik kell biztosítani a gyorsabb áthaladást és az elsőbbséget.)

És ugye van még egy  öröklött betegsége a kereszteződésnek...arról legközelebb

2 komment

Címkék: moszkva tér fény utca fillér utca retek utca dékán utca


A bejegyzés trackback címe:

https://egypar.blog.hu/api/trackback/id/tr71985852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eml 2010.05.18. 00:50:54

Ez úgy szar, ahogy van, ma már volt szerencsém hozzá.

svenJazz 2010.06.03. 20:56:05

én örülök, hogy szar. a fényen legtöbben azért mennek, mert mamutozni jönnek, autóval. semmi keresnivalójuk nagy tömegekben a filléren.
igenis legyen alapvető szempont, ha nem a környéken laksz, és autóba ülsz, akkor tessék a főútvonalakon dugóban araszolni, és ne a lakóövezeti mellékutcákat terhelni!
be kéne végre látni, hogy városban a saját 60 kilós testedet egy 1 tonnás tárgyal mozgatni egyszerűen nem normális...
süti beállítások módosítása